måndag 14 mars 2011

Lite smått och gott

Jag har den senaste tiden tagit på mig ganska stora projekt, filtar och sjalar som aldrig verkar bli klara. Det är därför trevligt att virka nåt litet, som blir klart på en gång. Virkade därför dessa småsaker!

Igår började jag virka en Tummen, med mönster från Crochetra. Hon beskriver endast framsidan av dockan. Jag fortsatte mönstret genom att minska maskor på samma sätt som jag ökat på framsidan. Garnet är något grisrosa bomullsgarn. Det bruna i ansiktet, ben och armar är Muskat. Jag använde virknål 3,5.


Kanske inte den snyggaste dockan men Milan gillade den på en gång! Den har bajsat hur många gånger som helst och det har blivit många blöjbyten!

Nästa grej, som jag började med igår, och blev klar med idag, är en blomma från virkpias blogg. Har du inte varit inne hos henne så rekommenderar jag ett besök! Mycket nyttigt och många fina mönster!


Det är tänkt som en nyckelring, men min blomma blev nog för stor, drygt 10 cm. Har använt Muskat och nål 3,5. Blir antagligen ytterligare en leksak!

I morgon ska Mila till tandläkaren. Kalle ska följa med och vi har terapiat i några veckor inför besöket (kanske även för min skull). Mila ser mest fram emot belöningen efter att hon fått sina tänder räknade!

Inga kommentarer: